/ Ejendomsadministrator / Sådan bliver du ejendomsadministrator

Sådan bliver du ejendomsadministrator

Som ejendomsadministrator får du det privilegium at være med til at sikre rammerne for millioner af menneskers hjem og arbejde. Samtidig med du skal sikre ejerne det bedste mulige afkast. Lyder det som et spændende job, kan du her på siden læse mere om, hvordan du bliver ejendomsadministrator.

Hvis du som nyuddannet, eller som ny i branchen, bliver ansat som ejendomsadministrator, vil der typiske være en oplæringsfase hvor din portefølje gradvist bliver udvidet. Når du har vist, du er i stand til selvstændigt at varetage din portefølje, og du har fundet dig til rette i din karriere, kan du klappe dig selv på skulderen. For nu er du nemlig godt i gang med din karriere som ejendomsadministrator.

Som ejendomsadministrator har du gode muligheder for selv at forme din karriere og udvikle dine kompetencer, så du får den faglige profil og det job, du ønsker.

Ea arbejder med foreninger

Mød Ea Halgreen, der er ejendomsadministrator hos Administrationshuset

studerende eller nyuddannet

Praktikplads

Hvis du vælger en ejendomsadministratorvirksomhed som praktikplads, mens du er under uddannelse, er du allerede godt på vej mod en karriere som ejendomsadministrator. Du kan søge om en praktikplads hos alle virksomheder, der varetager ejendomsadministration. Enten hos ejendomsadministrationsvirksomheder eller hos virksomheder, der administrerer deres egne ejendomme.

Længden på din praktikperiode afhænger af, hvilken uddannelse du er i gang med.

Administratorassistent/Trainee

Når du har afsluttet din uddannelse, kan du være heldig at få tilbudt en stilling i den virksomhed, hvor du har været i praktik, eller du kan søge videre til andre administrationsvirksomheder.

Der er ingen overenskomst i branchen. Derfor er ansættelses- og lønvilkår individuelle. Det betyder også, at virksomhederne har forskellige stillingsbetegnelser afhængig af deres interne struktur. Nogle virksomheder foretrækker at ansætte trainees, mens andre virksomheder har oplæringsforløb for deres medarbejdere. Nogle finansbachelorer fortsætter efter deres praktikperiode som studentermedhjælpere i virksomheden, for at bevare deres tilknytning til virksomheden, mens de afslutter deres uddannelse. Men nu er du godt på vej mod en karriere som ejendomsadministrator.

EA-uddannelsen

Ejendomsadministratoruddannelsen (EA-uddannelsen) er en specialiseret overbygningsuddannelse, som er udviklet af branchen til branchen. EA-uddannelsen er den eneste uddannelse, hvor du kan uddanne dig som ejendomsadministrator.

Uddannelsen består af tre obligatoriske fag og tre valgfag. For at du kan opnå EA-titlen, skal du have gennemført de tre obligatoriske fag og mindst to ud af tre valgfag. Det er typisk virksomheden, som betaler for dit uddannelsesforløb. Derfor er det også virksomheden, der bestemmer hvorvidt og eventuelt hvornår, du kan påbegynde dit uddannelsesforløb.

Peter Kronborg var i praktik som ejendomsadministrator

"Jeg tror, at mit praktikophold har været altafgørende for, at jeg har fået job efterfølgende. Man får lov at bevise, hvad man kan.”

Hvis du gerne vil skifte karriere

Nye udfordringer

Du står ved en skillevej, hvor du har brug for nye udfordringer. Måske har du en baggrund inden for finanssektoren, måske som noget helt andet, men hvordan får du foden indenfor EA-verdenen? Der er to oplagte muligheder. Enten kan du begynde på EA-uddannelse, eller du kan skrive en motiveret ansøgning og sende den til virksomhederne.

Søg ledige stillinger

Hvis du gerne vil være ejendomsadministrator, kan du altid sende en motiveret ansøgning og CV til de virksomheder, der annoncerer efter ejendomsadministratorer. Måske foretrækker virksomheden en medarbejder med erfaring, og ejendomsadministratorer kan have mange forskellige baggrunde. Sæt dig ind i virksomhedens profil og typer af ejendomme, og kontakt dem for at høre mere om stillingen.

EA-uddannelsen

Hvis du gerne vil have foden indenfor og samtidig signalere til din kommende arbejdsplads, at du virkelig brænder for ejendomsadministration, bør du overveje at begynde på EA-uddannelsen som privatperson, hvor du uddanner dig til ejendomsadministrator og opnår den beskyttede titel EA.

Der er flere fordele. Dels får du mulighed for at udvide og opbygge et værdifuldt netværk til andre i ejendomsbranchen. Langt størstedelen af dine nye studiekammerater vil allerede være i fuldtidsbeskæftigelse inden for branchen. Dels vil din markedsværdi som medarbejder stige, da du hermed viser, at du virkelig brænder for nye udfordringer og du vil stå bedre mod andre ansøgere, som ikke har gennemført EA-uddannelsen.

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på de mest stillede spørgsmål om praktik og karriere som ejendomsadministrator.

Property manager er den engelske betegnelse for ejendomsadministrator. Flere og flere ejendomsadministrationer bruger allerede betegnelsen, og den vil blive endnu mere udbredt i fremtiden. Det kan derfor være en fordel at holde øje med betegnelsen, når du søger enten praktik eller job som ejendomsadministrator.

Måske har du en baggrund inden for finanssektoren måske som noget helt andet, men hvordan får du foden indenfor? Der er to oplagte muligheder. Enten kan du begynde på EA-uddannelsen, eller du kan skrive en motiveret ansøgning og sende den til ejendomsadministrationerne. 

For at komme i praktik som ejendomsadministrator skal man typisk læse til enten finansøkonom eller finansbachelor. Nogle virksomheder tager også praktikanter, der læser til financial controller, men det er primært de to førstnævnte, der får praktikpladser.

 

Klik for at læse mere om forskellen på de tre uddannelser

Du skal sende en ansøgning sammen med dit CV og eventuelle anbefalinger til de virksomheder, der har slået praktikstillinger op. Du finder stillingsopslagene her på siden under Praktik eller ved at besøge de enkelte virksomheders hjemmesider. Du kan også ansøge uopfordret, men lad være med at spilde virksomhedernes tid. Målret din ansøgning til den pågældende virksomhed. De fleste virksomheder har beskrevet deres vision og værdier på deres hjemmeside, så det skal fremgå af din ansøgning, hvorfor du mener, I er det rigtige match.

I din ansøgning skal du blandt andet konkretisere, hvorfor du gerne vil i praktik som ejendomsadministrator, og hvilke kompetencer du kan bidrage med.

TIP: Spørg dig selv, hvad det er ved ejendomsadministration, du synes, bliver spændende at arbejde med, og hvordan dine styrker spiller godt sammen med dette arbejde.

Det afhænger af, hvilken uddannelse du er i gang med at gennemføre. Finansøkonomer skal i praktik i tre måneder, mens finansbachelorer skal i praktik i fem måneder. Det er altid den periode, som er beskrevet i den gældende studieordning, der afgør, hvor længe et praktikophold varer.

Er du i tvivl, kan du altid kontakte erhvervsakademiets praktikkoordinator.

Hos alle virksomheder, der varetager ejendomsadministration. Enten hos ejendomsadministrationsvirksomheder eller hos virksomheder, der administrerer deres egne ejendomme.

De virksomheder, som ansætter praktikanter, vil typisk have slået stillingen op på denne side under Praktik

Du kan altid søge en praktikplads uopfordret. Når du søger uopfordret, er det afgørende, at du gør virksomheden opmærksom på, hvilke fordele de opnår ved at ansætte dig som praktikant. Er du i tvivl, har du mulighed for at se, hvilke opgaver praktikanter kan varetage i EjendomDanmarks vejledning for praktikanter ved at klikke her.

Husk: Du får næppe nogen praktikplads, hvis du sender en ansøgning med det forkerte virksomhedsnavn, eller hvis ansøgningen tydeligvis ikke er målrettet de arbejdsopgaver, som virksomheden varetager.

TIP: Besøg altid virksomhedens hjemmeside, inden du søger uopfordret, og læs om virksomhedens vision, værdier og hvilke typer ejendomme, de beskæftiger sig med.

Så vælger du den virksomhed, du synes bedst om. Husk at give den anden virksomhed besked om, at du ikke ønsker den tilbudte stilling, så de kan tilbyde den til en anden.

Se de aktuelle praktikopslag

Som praktikant får du et unikt indblik i hverdagen som ejendomsadministrator. Her kan du se, hvilke virksomheder der søger en praktikant.

Se praktikopslag her